Statikus szakvélemény társasházaknak

Társasházak részére az elmúlt évek tapasztalatára és gyakorlatára hivatkozva a legtöbb esetben gyors, lényegretörő statikai elemzések, szakvélemények készítése a feladat, amely ugyanakkor megfelelő részletezettséggel tárgyalja a felmerült problémát és a tartószerkezeti szempontból szükséges, de ugyanakkor költséghatékony megoldást. A szakvélemények témája a legtöbb esetben a függőfolyosók állapota vagy a régi, málló vakolatú homlokzatok veszélytelenítéséhez szükséges szakvélemények kiállítása, esetleg tűzfalak és tetők állapota vagy egyéb szerkezeti elemek károsodásainak vizsgálata. Néhány esetben találkozunk társasházak épületrepedéseivel is.

A függőfolyosó, körfolyosó állapota sok esetben kritikus, az acélkonzolok elkorrodálódtak, a vakolathiányosságok felgyorsítják a konzolok állagromlását. A konzolok és lemezek állapota olykor már a tartószerkezetileg tűrhető kategóriába sem sorolható, és a szerkezet ideiglenes dúcolására illetve teljes felújítására van szükség.

A homlokzati vakolatomlások nem csak esztétikai hiányosságokat okoznak, hanem az épület előtt közlekedő járókelőkre is veszélyt jelenthetnek. Sokszor már csak úgy találkozunk ezekkel az állapotokkal, hogy az illetékes önkormányzat szólítja fel a társasházat a homlokzat veszélytelenítési munkálatainak elvégzésére.

A régi tűzfalak statika állapotának vizsgálatára az utóbbi időben többször kaptunk felkérést, mert a tűzfalakon repedések jelentek meg. Ezek néhány esetben olyan repedéseknek bizonyultak, amelyek nem veszélyeztették a szerkezet további működését, de adódtak közöttük olyan jellegűek is, amelyek miatt azonnali intézkedés vált szükségessé.

Tetőszerkezetek vizsgálata a legtöbb esetben kritikusnak mondható hiányosságokat vagy károsodásokat tár fel, mivel a régi épületek fedélszerkezeti elemei idővel biológiai vagy mechanikai sérüléseket szenvedtek el. A kapcsolati elemek sok esetben szétcsúsznak, nem biztosítják eredeti funkciójukat. Fedéscsere esetén szintén minden esetben felül kell vizsgálni a tetőszerkezet állapotát, tekintettel az esetleges súlynövekedésre, amit a fedés anyagának cseréje okoz.

Újabban épített társasházakban gyakori jelenség a válaszfalak repedezettsége, melyet sokszor az alkalmazott kis födémvastagság okoz. Ilyen esetekben lézerrel mérjük a lehajlási értékeket, felmérjük a repedésképet, megállapítjuk, hogy található-e a födémen olyan károsodás, amely beavatkozást igényel, illetve ha szükséges valamilyen szerkezet megerősítés, akkor azt milyen módon kell elkészíteni (körülbelüli költség vonzatokkal együtt meghatározva).

3-5 munkanapon belül elkészítjük Társasházak

szerkezeteinek

felülvizsgálatára vonatkozó

statikus szakvéleményt!

statikus szakvélemény elkészítésének díja Társasházak részére (fix díj) Budapest és Pest megye egyes részein:

bruttó 180.000 Ft

Egyéb helyszínek esetén (zónatérkép alapján):

bruttó 200.000 - 250.000 Ft

Rendelje meg a statikus szakvéleményt most! +36-30-305-3397

Kérjük, töltsön ki minden mezőt!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!