Szerkezetek nedvesség mérése

MultiWet-Master nedvesség mérésIngatlan vásárlás esetén - amennyiben arra igény van - elvégezzük a fontosabb helyeken a szerkezetek nedvesség mérését. Ez több szempontból is hasznos lehet. Az egyik, hogy fény derül arra, melyek azok a helyek a házban, szobákban, ahol az alapozás felől a kapilláris nedvesség utat talált magának, esetleg globálisan az egész épületre jellemző a probléma. A szigetelés utólagos javítása sok fejfájás okozója lehet, költségességéről nem is beszélve. A nedvesség mérés ezt a problémát előzi meg, illetve az eredmények alapján javasolhatók megoldások a szerkezetek nedvesség védelme érdekében.

A műszerrel feltárhatók esetleges meghibásodások, csőtörések is, hiszen ezeken a helyeken a nedvesség megnő a falazatokban.

Nyomószilárdság meghatározása Schmidt-kalapáccsal

A beton felületi keménységmérésének napjainkban legelterjedtebb eszköze a Schmidt-kalapács. A Schmidt-kalapácsos vizsgálatok során kapott visszapattanási értékek alapján a szerkezeti beton nyomószilárdságát tapasztalati összefüggések alapján becsüljük. A szerkezeti beton tényleges állapota (kor, nedvességtartalom stb.) és összetétele jelentősen befolyásolja a mért visszapattanási értékeket, ezért ezek figyelembe vétele az eredmények értékelésének fontos lépése.

Schmidt kalapács
Az N-típusú Schmidt-kalapács felépítése